dimarts, 24 de juny del 2014

Meravelles del Sistema Solar

Algunes curisitats dels planetes que formen el nostre Sistema Solar:


MERCURI: tot i ser el planeta més proper al Sol, hi ha llocs on la temperatura no supera els 0 graus, com en els pols.  De fet, la nau espacial Messenger va trobar una gran quantitat de gel als pols de Mercuri. Això sí, a la resta del planeta les temperatures són molt elevades i poden arribar fins als 800 ºC.



VENUS: les seves muntanyes també estan cobertes de neu, però aquesta "neu" no és aigua, sinó que són metalls com el sulfur de plom i de bismut. 


MART: té la muntanya més alta de tot el Sistema Solar, el Mont Olimp, que fa 22 km d'alçada, gairebé el triple que l'Everest.


JÚPITER: de les seves taques, en destaca la gran taca vermella, que és una tempesta que fa 400 anys que dura. Té un tamany tan gran que hi cabria 3 vegades la Terra. Els vents arriben a velocitats de 260 km/h, però van per dalt i no arriben a tocar a terra.


SATURN: està compost bàsicament d'hidrogen i heli, cosa que el fa el planeta més lleuger de tots. SI el poguéssim posar sobre l'aigua, suraria.



URÀ: la seva rotació és lateral, no en horitzontal com la resta de planetes. Això es creu que és degut a la col·lisió de diferents materials durant la seva formació, fet que va fer que s'inclinés.


NEPTÚ: els vents de neptú són, amb molta diferència, els més forts de tot el Sistema Solar, ja que poden arribar a doblar la velocitat del so. 

2 comentaris:

  1. enseriio-? o e 22 km de mart la montaña del triple de l'everesta!!!! =O

    ResponElimina
  2. ala, no ho sabi , que curios !!!!!!!! i el de jupiter ja sabia que era una tempesta , pero no sabia que duraba 400 anys !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina