dijous, 24 d’abril del 2014

La mort del Sol

De moment podem estar tranquils, però com vam dir a classe, el Sol s'anirà deteriorant fins acabar desapareixent d'aquí uns 5.000 milions d'anys. Actualment, el Sol va cremant hidrogen i ho seguirà fent els propers 1.000 milions d'anys; un cop ja no tingui hidrogen per cremar, ho farà amb altres gasos més pesats, com l'heli, la qual cosa provocarà que augmenti bastant la temperatura i que l'aigua del nostre planeta s'evapori.


Així seguirà uns quants milions d'anys més, cremant heli. Quan aquest s'acabi, ho farà amb altres elements més pesats, com el carboni, l'oxigen, el ferro... La temperatura de la superfície de la Terra serà d'uns 150 ºC i s'haurà convertit en una mena d'infern. Després d'aquesta fase, el Sol acabarà desintegrant-se i només en quedarà el seu nucli, que serà d'un tamany semblant al del planeta Terra. 




5 comentaris:

  1. sort que n0 viurà ningu !!!! ; (

    ResponElimina
  2. el vídeo diu que el sol augmentara 160 vegades, que gran sera, no?

    ResponElimina
  3. ya veuusss arz i tambe tens rao radiaaa

    ResponElimina
  4. sort que no esterem vius !!!

    i diuen que la terra es podra salvar si la trellem cap a fora , pero si no fem res la terra es cremera i nosaltres ens morirem, pero si la trellem per on pasara el sol ens morirem congelats , pero podrem consruir al mar cúpules i viure alla agafant loxigen de l exterior , pero el mar es congelara i...
    resumint: ja buscaran una solucio .

    diuen que ja ho estan provant amb asteroides o amb roques grans aixo de apartar la terra del sol .
    ho fan amb roques gegants apartant els asteroides sense tocar-los .
    diuen que s'haura de fer cada 4000 anys

    ho vaig mirar tot en un video de internet . :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Interessant! Però em sembla a mi que és un tema que no ens ha de preocupar gaire, ja que l'ésser humà es carregarà el planeta abans que ho faci el Sol.

      Elimina