dimecres, 30 d’abril del 2014

La roda (ara sí)!

He modificat el vídeo perquè, com bé heu dit, no havia posat els de 5è. Ara sí que hi són els 3 cursos:

Comentari nº 5000

Doncs bé, les afortunades han estat 3 que han fet el comentari juntes:

NÚRIA


CARLA


LAURA


I penso que la persona que ha fet més comentaris, amb diferència, també s'ha guanyat una imatge:

Pràctica de la roda

Us poso un vídeo perquè veieu què fàcil és de fer (quan se'n sap):

Grups de Religió

Els grups de treball per trobar les dades que us demanava de l'obra d'art d'inici del tema:

Salts a la corda

Aquesta noia és una de les millors del món en salts a la corda i forma part del Cirque du Soleil:

Més energies renovables

Tot i que hem estudiat 4 tipus d'energies renovables, n'existeixen més, encara que de menys importància que les altres. Una d'elles, és l'energia geotèrmica, que aprofita l'escalfor de certes zones de la Terra per obtenir-ne energia (géisers, aigües termals...). També existeix l'energia mareomotriu, que aprofita la força del moviment del mar per obtenir energia.

Aquí teniu una imatge de com s'aprofita:


La força del mar fa moure les hèlices, que a la vegada fan moure una turbina, que és la que produeix l'energia.

I aquest és un vídeo que ja vaig posar, de com es produeix un géiser en directe:


Aerogeneradors

En aquest vídeo es pot sentir el soroll que fa un d'aquests aparells i així també podeu veure com són de més a prop. Suposo que la remor que fan és més gran quan més vent fa:



També hi ha aerogeneradors dins del mar. Un exemple el trobem a Dinamarca, on podem veure el "parc eòlic" més gran del món, amb 80 aerogeneradors de 110 metres produint energia a partir del vent:




Per acabar, l'empresa Maggen Power ha dissenyat i fabricat un prototip d'aerogenerador que no està fix a terra, sinó que està en l'aire. És una mena de globus, que s'infla i puja fins a uns 300 metres; quanta més alçada, més fort és el vent i, per tant, més energia pot produir. El vent el fa girar sobre sí mateix i aquest moviment és el que genera l'energia.


És un model que ocupa molt poc espai i per tant és fàcil de transportar i més econòmic de produir que no pas els aerogeneradors estàtics. Per tant, és probable que no li passi el que a aquest aerogenerador:

Plaques solars

Per aprofitar l'energia del Sol, es necessiten uns panells solars, que estan fets d'un material anomenat silici. En aquest vídeo en podeu veure el funcionament:

Recerca de l'obra desconeguda - Solucions

Les respostes són:



1. Nom del quadre: L'expoli de Crist
2. Nom del pintor: El Greco
3. Anys entre els que es va pintar: 1577-1579
4. Mides del quadre i superfície en cm2: 285 cm x 173 cm i 49.305 cm2 
5. Lloc on es troba actualment: Catedral de Toledo
6. Què es representa en el quadre: representa el moment del Via Crucis en què li treuen a Jesús la roba

Recerca de l'obra desconeguda

Aquest és el quadre sobre el qual heu de buscar la següent informació:



1. Nom del quadre
2. Nom del pintor
3. Anys entre els que es va pintar
4. Mides del quadre i superfície en cm2
5. Lloc on es troba actualment
6. Què es representa en el quadre

Combinació explosiva

Això és el que passa quan es barreja nitrogen líquid amb pilotes de ping pong (tantes com 1500):

M.C. Escher

Us poso alguns dels dibuixos més famosos i curiosos d'aquest artista holandés, de nom Mauritz Cornelius (M.C.) Escher.
Aquest s'anomena "Day and night": 


El següent "Up and down", perquè hi ha una fila de persones que pugen per les escales i una altra que baixa, però cada fila fa el mateix eternament, és a dir, que les escales no s'acaben mai perquè sempre pugen o baixen:


Aquí teniu el dibuix de l'escala; imagineu-vos que us trobeu en un dels esglaons i aneu en una direcció (a l'esquerra es baixa i a la dreta es puja); veureu com tota l'estona esteu pujant (o baixant) i torneu a l'esglaó de sortida. Com pot ser que si sempre anem pujant o baixant tornem a la sortida???


Aquest és del mateix estil, però és l'aigua la que va baixant fins arribar de nou al lloc de sortida on cau en forma de cascada:


I per últim, el que us deia del "cub amb cintes màgiques", ja que el que tenen les cintes es pot veure de 2 maneres: com si sobresortissin de la cinta o com un forat dins la cinta amb una llavor a dins.

Tir miraculós

Un d'aquells concursos que fan en els temps morts dels partits de bàsquet de la NBA. En aquest cas, es tracta d'encistellar des del mig camp. El premi: un cotxe. Espectacular el que passa:



Per si us queda algun dubte, li donen el cotxe!

Vídeo per la Pregària (45) - Make the world more beautiful

Una persona normal i corrent que es comporta com un heroi:

dimarts, 29 d’abril del 2014

La roda!

He fet un vídeo recopilatori de la roda, de manera que podreu veure la vostra progressió des de 4t fins a 6è:

Extreme Golf Hole

Aquest és un curiós i espectacular vídeo de golf que es troba a Sudàfrica, en el qual els golfistes han de colpejar la bola des de dalt d'una muntanya a un forat que tenen abaix. El desnivell d'alçada és de 426 metres, ni més ni menys. A l'afortunat que faci el forat en un sol cop, li regalen 1 milió de $.

Senyalització lluminosa

Per tal de millorar la seguretat a Holanda, s'han pintat les carreteres amb una pintura que és lluminosa en la foscor. Això fa que els conductors vegin molt millor per on circulen quan és de nit:

Riu de gel

Un curiós vídeo on en comptes de baixar aigua per un riu de Canadà, baixen trossos de gel. Quan topen amb un pont, es van esmunyint per sota, però també hi ha parts on es van acumulant perquè no poden passar per sota, i...

Funny NBA moments

Un vídeo amb bastants situacions divertides de la lliga de bàsquet americana (NBA):

dilluns, 28 d’abril del 2014

What is it? (73)

What could it be???


Teatre de Sant Jordi

Aquí teniu el vídeo de l'obra sencera que vam fer els profes per Sant Jordi:

Cotxe que no s'embrut

Les innovacions en els cotxes arriben també a la carroceria. La marca Nissan està provant una pintura que no permet que el cotxe s'embruti, ja que repel·leix l'aigua, el fang...

Reacció química

Això és el que passa quan es barregen 2 productes químics com l'àcid sulfúric i la nitroanilina i després s'escalfa fins a bullir:

Il·lusions visuals

Us poso algunes imatges amb il·lusions visuals que trobo interessants, a veure què us semblen:








I finalment el que dèiem que s'ha de mirar fixament  uns 25 o 20 segons i després mirar a un lloc blanc (una paret, per exemple):

Popularitat amb data de caducitat

Un vídeo que deia molt clar que la popularitat a l'escola, a l'institut... és una cosa efímera i que no es pot viure d'ella:

diumenge, 27 d’abril del 2014

Bicicletada

Unes imatges de la bicicletada d'aquest matí:

What is it? (72) Solution

Aquesta és la solució:


Regal molt útil

Un sketch que no es deu allunyar molt de la realitat, en el cas que es regali un Ipad a una persona gran que no sap què és:

El piano del futur

S'anomena Seabord i és una mena de piano que és capaç de sonar com un piano però també com altres instruments, com el violoncel. A més, permet allargar les notes i els pot donar un efecte de vibració. Mirant el vídeo ho entendreu millor:

Funny animals

Sempre agrada veure vídeos on els protagonistes són els animals:

dissabte, 26 d’abril del 2014

Diamonds

La paraula diamant prové del grec "Adamas", que significa indestructible. És l'única gemma que està constituïda per un sol element: el carboni. Perquè aquests àtoms de carboni es converteixin en un diamant, cal que hi hagi una temperatura i una pressió molt altes; és per això que els diamants es formen en zones molt profundes de l'interior de la Terra (entre 150 i 200 km). El "parent pobre" dels diamants és el grafit, mineral que curiosament està format també exclusivament per carboni però que es forma a menys profunditat amb la qual cosa té una aparença força diferent (és gris fosc i de poca duresa)


Tornant als diamants, n'hi ha també d'una àmplia gamma de colors, tot i que els més usuals són els incolors. Quan en la seva formació es barregen amb el carboni algunes impureses, aquestes donaran al diamant el seu color final, podent ser blaus, grocs, marrons, rosats, vermells, verds, violetes, taronges o negres.

Cistelles inversemblants

Un vídeo amb cistelles poc habituals:

Circulació a Etiòpia

Si els vostres "profes" d'educació viària, la Pili i en Manolo ho veiessin, segur que els agafava alguna cosa! Així circulen els cotxes per Addis Abeba, la capital d'Etiòpia (Àfrica): sense semàfors, ni rotondes, ni res de res. Un caos total, però sense cap accident... al menys en aquest vídeo!

Plantes carnívores

Aquest tipus de plantes necessiten igualment aigua, llum i minerals per poder viure. Tenen la capacitat d'atrapar animals que atrauen amb la seva olor o amb el color, i que els serviran per complementar la seva dieta en minerals.


Aquí en teniu una en acció:

divendres, 25 d’abril del 2014

Minerals polícroms

Hem vist que hi ha minerals que poden tenir diferents colors. Això passa alguns minerals com el quars, la fluorita o la calcita. Aquí teniu una galeria d'imatges del mateix mineral en diferents coloracions:

CALCITA (duresa 3):


FLUORITA (duresa 4):


QUARS (duresa 7):